Salvador | Saravia 1000 g
Detailní popis produktu
Země: Salvador
Farma/pěstitel: Fina La Buena Esperanza, Andres Quintanilla
Parcela (terroir): Saravia
Lokalita: La Quintanilla, Morazán
Odrůda: Bourbon Tekisic
Způsob sběru: selektivní ruční sběr (picking)
Zpracování: Washed - promytá
Nadmořská výška: 1 550 m
O farmě Finca La Quintanilla:
V roce 1924 koupila Amalia de Quintanilla v nadmořské výšce asi 1500 metrů v pohoří Cacahuatique 56 hektarů půdy a nazvala ji „La Buena Esperanza“. Zajímavostí je zde půda, která má vysoký podíl železa. Kávovníky jsou zde pěstovány ve stínu citrusů a velkého množství avokád. Toto speciální složení půdy a alelopatické faktory propůjčují kávě z této farmy jedinečný charakter. Dnes je Andres Quintanilla zástupcem již čtvrté generace, která o plantáže pečuje a věnuje zvláštní pozornost tolik vzácným druhům kávy.
Lokality sklizně:
La Quintanilla
La Palma
Informace k farmě:
Manažer: Andrès Quintanilla
Poloha: 13.779500, -88.203500 (13°46’46.2”N 88°12’12.6”W)
Založena: 1924
Lokality: 2 (La Quintanilla, La Palma)
Pěstované druhy káv: Arabica
Odrůdy: Bourbon Tekisic, Typica, Pacamara, Centroamerica, Icatu, Marsellesa
Zpracování: Natural, Pulped Natural, Fully Washed
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zrnková káva |
---|---|
Hmotnost: | 1000 g |
Zpracování: | Washed - promytá |
espresso: | espresso |
moka: | moka |
filtr: | filtr |
aeropress: | aeropress |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.