Kostarika | Café de Altura 250 g
Detailní popis produktu
Země: Kostarika
Farma/pěstitel: Café de Altura, farmář Esteban Villalobos Corrales
Lokalita: Los Santos, Tarrazú
Odrůda: Caturra/Catuai
Způsob sběru: selektivní ruční sběr (picking)
Zpracování: Washed - promytá
Nadmořská výška: 1 750 m
O farmě:
Café de Altura začalo v roce 2004, když se několik členů rozpadlé družstva rozhodlo koupit firmu společně. Teď ji vlastní více než 570 malých farmářů z Kostariky, kteří pěstují kávu. Firma získává 20 % své kávy od těchto farmářů a zbytek nakupuje od více než 3 500 dalších malých farmářů. Café de Altura se specializuje na zpracování a export kávy a má velmi pokročilé vybavení a dovednosti. Kostarika nemůže konkurovat velkými objemy kávy, takže se soustředí na kvalitu a zlepšování technik zpracování. Tady také vymysleli novou metodu zpracování kávy zvanou anaerobní fermentace.
Anaerobní fermentace vznikla díky zvědavosti Estebana, který rád experimentoval. Když pracoval v mezinárodní kávové společnosti, dozvěděl se o soutěži Cup of Excellence a začal se zajímat o výrobu speciální kávy. Ve volném čase tajně zpracovával malé dávky kávy. Jedna z těchto káv, nazvaná „El Diamante“, získala 7. místo v soutěži Cup of Excellence v roce 2014. Tato nová metoda se rychle stala populární po celém světě, když slavný holandský pražič kávy Rob Kirkhoff získal 5. místo ve World Brewers Cup s kávou El Diamante. Tento objev změnil svět speciality kávy a ukázal, že i malé inovace mohou mít velký dopad. Káva El Diamante je zvláštní díky své jedinečné chuti, která vzniká pečlivě kontrolovanou fermentací a použitím sladkého nektaru z kávových třešní.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zrnková káva |
---|---|
Hmotnost: | 250 g |
Zpracování: | Washed - promytá |
espresso: | espresso |
moka: | moka |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.