U NÁS JEN HÝČKANÁ KÁVA
Během sběru a při jejím zpocování jsme upravili celý proces tak, abychom kávu vystavili co možná nejmenšímu stresu. Ten má na výslednou chuť kávy značný dopad. Kávu poté necháváme zrát v přirozeném prostředí jejího terroire, abychom dali prostor rozvinout její skutečné chuťové a charakterové vlastností. Celý tento proces a zejména pak vyzdávání kávy, které trvá od několika měsíců až po několik let, je velmi náročný a také nákladný.
Díky tomuto projektu se nám daří naše farmáře více podporovat, mohou více investovat, rozvíjet se a zároveň také lépe zabezpečit své rodiny a zaměstnance.
Projekt je realizován na celkem pěti farmách, které jsou do programu nestresované kávy.
Káva vyzrává odděleně podle jednotlivých tratí, aby byl zcela zachován vliv terroire na její vlastnosti. Takto zpracovaná, vyzrálá a upražená káva je určena pro ty nejnáročnější konzumenty výběrové kávy.
Díky tomu má každá naše káva má jasný původ: země, farma, druh, odrůda, lokalita trati. Kávy z jednotlivých tratí mezi sebou nikdy nemícháme. U vybraných odrůd evidujeme také pořadové číslo sběru.