Etiopie | Dimtu 250 g
Detailní popis produktu
Země: Etiopie
Farma/pěstitel: Dimtu Tero Farm
Lokalita: Guji
Odrůda: Heirloom
Způsob sběru: selektivní ruční sběr (picking)
Zpracování: Washed - promytá
Nadmořská výška: 1 808 až 2 128 m
O farmě Dimtu Tero
Cesta z Addis Abeby na farmu Dimtu Tero trvá 1,5 dne. Jakmile projedete krajem Yirgacheffe ocitnete se na zvlněných kopcích a pláních kraje Guji. Guji je zcela jiná krajina ve srovnání s Yirgacheffe. O něco lepší silnice kloužou přes kopcovité travnaté pláně, kde pěstují dobytek. A přestože káva hraje v kultuře Guji ústřední roli, trvalo roky, než ji zde lidé začali využívat jako tržní plodinu. Zakladatelé kávové kultury v kraji Guji, pánové Haile a Tesfaye zde na počátku roku 2000 začali pěstovat kávu.
Mladý Getachew Zekele jak vyrůstal, byl součástí této proměny. Přestože se Getachew rozhodl živit pěstováním kávy, vyrostl v hlavním městě Etiopie, Addis Abebě. Rodina Zekele se později přestěhovala na jih. To byla pro Getachewova zcela zásadní životní údálost a změna. Getachew rád vzpomíná, jak ho jeho rodiče uvedli do komunity milovníků kávy. „Káva je váženou plodinou v oblasti, kde jsem se rozhodl žít. Místní komunita používá kávu podobně jako jídlo při rituálech a ceremoniích a je používána také jako nástroj k požehnání tradičním vůdcům, Abba Gadaa,“ vysvětluje Getachew.
Dimtu Tero zpracovává tradiční a velmi ovocné kávy Guji, a to promyté nebo přírodní. Farma má rozlohu 151 hektarů. A vyjma vlastní produkce vykupuje Dimtu kávové bobule od další 416 pěstitelů.
Informace k farmě:
Manažer: Getachew Zekele
Založena: 2016
Lokality: Guji
Pěstované druhy káv: Arabica
Odrůdy: Heirloom
Zpracování: Natural, Washed
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zrnková káva |
---|---|
Hmotnost: | 250 g |
Zpracování: | Washed - promytá |
espresso: | espresso |
filtr: | filtr |
aeropress: | aeropress |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář